O ramura importanta a activitatii noastre este consultanta tehnica de specialitate in domeniul frigului industrial, comercial sau al climatizarii.
Pentru potentialii clienti, care intentioneaza sa investesca in echipamente frigorifice, utilizam experienta noastra la identificarea solutiei optime. Astfel, vor avea siguranta ca investind intr-un echipament frigorific achizitionat de la noi, este potrivit atat tehnic, cat si financiar.
Foarte des suntem solicitati sa facem o oferta de camera frigorifica, raft frigorific sau instalatie de climatizare. Inainte se a o face, prima etapa este aceea de a colecta toate datele privind cerintele concrete pentru aceste echipamente.

Ce trebuie sa stabilim de la inceput:

Ne sunt necesare date cat mai amanuntite referitoare la:

 • dimensiunea si pozitionarea spatiului disponibil pentru incinta frigorifica;
 • detalii despre spatiul necesar a fi climatizat, ventilat – dimensiuni, configuratie;
 • natura marfii care trebuie pastrata in conditii de temperatura scazuta;
 • cantitatea de marfa depozitata;
 • temperatura marfii la intrarea in incinta racita;
 • temperatura la care trebuie mentinuta marfa;
 • rulajul cantitativ zilnic de marfa;
 • temperatura medie a mediului exterior;
 • posibilitatea amplasarii agregatelor exterioare;
 • lungimea si pozitionarea traseului frigorific;
 • posibilitatea eliminarii condensului;
 • sursa de alimentare cu energie electrica adecvata a echipamentului ce urmeaza a fi montat.

Informatiile de mai sus, si nu doar ele, sunt utile pentru calcularea cu acuratete a dimensiunilor echipamentelor.  Se face calculul dimensional pentru camerele frigorifice, rafturile frigorifice si privind capacitatea instalatiilor frigorifice destinate racirii acestora.

Obisnuim sa purtam o discutie foarte responsabila cu clientii nostri, in vederea stabilirii cu exactitate a tuturor acestor date. Ele sunt imperios necesare dimensionarii / proiectarii instalatiilor. Cu ajutorul lor se face selectarea echipamentelor adecvate, care sa reuseasca sa indeplineasca sarcina frigorifica necesara. Cautam sa obtinem un pret convenabil al investitiei, cu un consum de energie cat mai redus. Nu neglijam nici sa le sugeram potentialilor clienti diferite variante. Prezentandu-le optiunile pentru echipamente de diferite capacitati, preturi si durata de viata, pot decide ce sa aleaga argumentat.

De ce este recomandata consultarea unui specialist in frig industrial?

Astfel, puteti beneficia nu doar de cunostintele tehnice in domeniu ale specialistilor nostri, ci si de o cazuistica bogata. Aceasta a rezultat din colaborarea cu un mare numar de beneficiari, intr-o bogata paleta de aplicatii din domeniu. Avem multe informatii din diferite domenii, intrucat ne implicam profund in aceste colaborari, urmarind satisfacerea pe deplin a tuturor exigentelor. Relatia cu clientii nostri nu se limiteaza doar la perioada instalarii initiale a echipamentelor, ci se prelungeste, in majoritatea cazurilor. Dezvoltam colaborari pe parte de service, contractual, avand ca scop o functionare fara probleme, in timp, a echipamentelor. Contra unor sume rezonabile, le asiguram clientilor linistea ca durata de viata a echipamentelor de la noi va fi mare. Se elimina astfel incidentele majore, in conditii de costuri de intretinere suportabile. Nu in ultimul rand, se asigura ca marfa nu va avea de suferit in urma aparitiei de defectiuni tehnice intamplatoare.

  Daca doriti consultanta de specialitate aici este locul potrivit!

  Imediat un specialist FRIGO LAND va lua legatura cu dumneavoastra!


  100% Confidentialitate date transmise.