Montaj frig industrial

Experienta ne-a invatat ca izolatia camerelor frigorifice reprezinta punctul cheie in obtinerea unor cheltuieli minime pe termen lung. Camerele frigorifice sunt proiectate si construite din panouri termoizolante cu grosimea calculata pentru asigurarea si mentinerea temperaturii necesare in interior. Firma noastra a executat camere frigorifice de toate dimensiunile, de la cele mici pana la depozite frigorifice foarte mari.
Executam lucrari de montaj pentru camere frigorifice de congelare sau refrigerare, rafturi frigorifice, instalatii frigorifice de orice tip şi tehnologie. Dispunem de personal calificat şi autorizat pentru toate categoriile de operaţiuni. Ca atare, in funcţie de cerintele beneficiarilor, putem asigura:

  • furnizarea echipamentelor;
  • furnizarea materialelor necesare montajului;
  • furnizarea agentului frigorific;
  • transportul echipamentelor şi materialelor;
  • descarcarea si punerea acestora pe pozitie, la sediul beneficiarului;
  • montajul si etansarea conductelor (din cupru sau fier);
  • izolarea termica a conductelor;
  • conectarea echipamentelor, a schimbatoarelor de caldura si a armaturilor;
  • executarea instalatiei electrice pana la tabloul electric principal;

punerea în functiune a camerelor frigorifice, agregatelor frigorifice sau a oricarei alte instalatii de frig.

Cum functioneaza o instalatie frigorifica?

Orice instalatie frigorifica, de la cele mici, pana la cele de mari capacitati, este un sistem complex cu multe componente.  Acestea trebuie sa lucreze in armonie unele cu altele si se afla in permanenta intr-un echilibru aproape instabil.
In orice moment al functionarii sale, printr-o astfel de instalatie circula agenti frigorifici, atat in stare lichida, cat si gazoasa. Acestia au diverse presiuni, care trebuie mentinute in timp, pentru o functionare corecta.  Controlul modului de lucru presupune existent a diverse componente electrice si avem de gestionat fluxuri de aer cald si rece.
Este important ca orice instalatie frigorifica sa fie corect dimensionata, iar realizarea ei efectiva sa fie facuta doar de tehnicieni. Acestia este necesar sa aiba o buna pregatire teoretica si multa experienta practica. In toate fazele de montaj, lucrarile trebuie realizate cu precizie si responsabilitate, ca instalatia frigorifica sa functioneze la parametri optimi.
In acest scop, firma noastra va pune la dispozitie o echipa multispecializata de tehnicieni frigotehnisti, cu experienta in domeniu. Toate lucrarile sunt realizate cu piese si accesorii de calitate, de la producatori renumiti  international, folosind doar scule profesionale.